Pasta z jaj z rzeżuchą

Pasta z jaj z rzeżuchą

  • 4 duże jaja
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/4 łyżeczki mielonego imbiru
  • 4 łyżki drobno pociętej rzeżuchy
  • sól, biały pieprz

Rzeżucha to mój sposób na przetrwanie zimy i doczołganie się dowiosny, gdy warzywa powolutku zaczną zmakować słońcem. Dziś ścięłam połowę wyrośniętego łanu do pasty jajecznej.

4 duże jaja kurze ugotowałam na twardo, przestudzilam i obrałam. W dużej misie rozdrobniłam widelcem z solą, białym pieprzem i szczyptą imbiru mielonego. Dodałam dwie łyżki majonezu i nożyczkami wyciełam spory kawałek rzeżuchowego pola: ścinałam od czubków w dół po centymetrze, w ten sposób nie musiałam się martwić o zbyt długie ogonki w paście.
Całość wymieszałam i podałam domownikom na pszennych bułkach z przybraniem z ogórków i rzodkiewek :)

Smacznego!

Brak komentarzy klienta.