Ekspresowa sałatka z ananasem

Ekspresowa sałatka z ananasem

  • 1 puszka ANANASA
  • 1 puszka KUKURYDZY konserwowej
  • 1 słoik SELERA NACIOWEGO w wiórkach, w zalewie
  • 1 puszka CZERWONEJ FASOLI
  • 2 łyżki MAJONEZU

Przepis na ekspresową sałatkę, pyszną i wymagająca minimalnego nakładu pracy.

Idealna, gdy zaskoczą nas goście, dlatego warto trzymać  tych kilka puszek w szafce kuchennej.
Sałatka smakuje bardzo dobrze zarówno 'na słodko', jak i w wersji wytrawnej- uzupełniona o 1, drobno posiekaną cebulę. Sałatka z cebulą świetnie pasuje do kotlecików smażonych saute z filetów z kurczaka.

Proste- kukurydzę i fasolę czerwoną odcedzamy z puszek i wrzucamy do miski. Selera odcedzamy i kroimy parę razy, aby wiórki były krótsze. Ananasa odlewamy z zalewy i kroimy na kawałki bardziej pasujące wielkością do pozostałych składników. Całość mieszamy z majonezem i odstawiamy na godzinę do lodówki, żeby sałatka się przegryzła, ale nie jest to obowiązkowe.

Brak komentarzy klienta.