Pasta z avocado

Pasta z avocado

  • 1 avocado, dojrzałe, nieco miękkie
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny (lub limonki)
  • trochę pieprzu, soli
  • 1 łyżeczka świeżo posiekanej melisy
  • szczypta IMBIRU do smaku
  • (można dodać 2 łyżki groszku konserwowego)

W związku z tym, że nadchodzi wiosna, za oknem słonecznie i coraz cieplej- naszła mnie ochota na wszystko, co zielone! :)

Tu- Zielona pasta z avocado.
Zawiera wyłącznie zdrowe tłuszcze roślinne, nie zawiera cholesterolu i zastępuje masło.

 

Dość proste i szybkie. Avocado należy przekroić na pól, wyjąć pestkę, wydrążyć obie połówki, aby została sama skórka. Części avocado miksujemy na jednolita pastę z pieprzem, sokiem z cytryny i vegetą. Lubię dodać jeszcze trochę octu balsamicznego, białego.
Całość łączymy z posiekanym drobno czosnkiem i ziołami.

Najlepiej smakuje z plasterkami rzodkiewki i świeżego ogórka :)

Rada: najlepiej jest nie dosypywać soli ani vegety do pasty, jeśli mamy zamiar ją przechowywać- wtedy ciemnieje i puszcza sok.

Brak komentarzy klienta.